Manipulálhatóak-e a lottósorsolások?


2013.09.13
Számtalan elmélet született már a lottósorsolások manipulálhatóságáról. Azt viszont nem lehet tényként kijelenteni, hogy nem manipulálható egyetlen lottósorsolás sem. Legyen szó kézi, gépi vagy éppen digitális sorsolásról.Manipulálhatóak-e a lottósorsolások?

A téma nagyobb nyeremények idején szokott előkerülni. Ha nincsenek, akkor öt évenként egyszer biztosan belefuthatunk. Általában olyanok gyártanak konspirációs teóriákat, akik még sosem nyertek számukra megfelelőnek vélt összeget a lottón. Hangsúlyozom: Számukra megfelelőnek vélt...

Mi a lottósorsolás manipulációja?Nem beszélhetünk a lottósorsolás manipulációjáról, amikor valaki főnyertes szelvényt vesz bruttó értéken. Ilyenkor általában valamilyen adózatlan, vagyis fekete jövedelem fehérítésére kell a szelvény.

A lottósorsolás manipulálása az, amikor valamilyen közbeavatkozással befolyásolják a kihúzás folyamatát annak érdekében, hogy egy bizonyos nyertes, vagy érdekkör nyerje meg a főnyereményt vagy tömegesen alsóbb nyerőosztályokban érjenek el egyezést.

A sorsolás manipulálásának miértjeiLottósorsolás manipulációjának fő oka az, hogy valakinek gyorsan nagy mennyiségű pénzre - például pont 2,888 milliárd forintra - van szüksége. Legyen szó állami szervezetről vagy magánszemélyről. Igen. Több konspirációs elméletben is felmerül a titkosszolgálatok eképpen való pénzelése. Állami hűbéresek végkielégítése. A Szabadkőműves Páholy, a Bielderberg-csoport és még számtalan más, misztikus szervezet is szóba jött. Persze csak elméletben.

Hogyan manipuláljunk lottósorsolást?A legkedveltebb elmélet a golyók hűtése és fűtése. A leginkább azt támogatják, hogy a kívánt golyókat erőteljesen hűtik, és csak azok férnek át a lyukon a gépi sorsolásnál, illetve megérezhető a kézi sorsolásnál.

Egy másik elmélet szerint a golyók súlyával manipulálnak. Vagy a középső lemezre tesznek súlyt (amin a szám felirat van), vagy a gömb anyaga vastagabb.

A harmadik elmélet szerint a felvételeket manipulálják. Sokan látni vélték, hogy nem folyamatos a felvétel. Olyan show lett a lottósorsolás, hogy talán észre sem vennénk, ha nem a kihúzott golyót, hanem egy kézbe készítettet csavarna szét a számhúzó.

A digitális húzásoknál azt írunk ki a képernyőre amit akarunk. Ezért sem jellemző a számítógépes sorsolás. Mert az emberek csak azt hiszik el, amit látnak - és ahol ember a közreműködő. Illúzió...

A szervezőnek nem érné meg a manipulációAmennyiben a Szerencsejáték Zrt helyében lennék, abszolút nem érné meg a sorsolást manipulálnom. Minek is tenném, hiszen a legjobb esélyek is 1:27-hez az alsóbb nyerőosztályokban. A főnyeremények esetében még kisebbek (skandinál 1:3 362 260). Minél magasabb a megnyerhető összeg, annál inkább dől a lé a kasszába. És a nyereményeket nem előre, hanem utólag fizetik ki. Tehát már rendelkezésre áll a pénz. A szervező részére tehát teljesen mindegy a pénz sorsa, hiszen neki sem több, sem kevesebb nem lesz attól, hogy ki nyeri meg. Ha nyereséges a cég, akkor az úgyis vagy visszafordul a nyereményalapokba, vagy az Államkincstárba kerül adók formájában.

Persze előfordulhat korrumpálható ember akár a szervezőnél is. De a cég alapvetően olyan szinten átvilágít mindenkit, hogy erre kicsi az esély.

Akkor most manipulálható a lottósorsolás vagy nem?A személyes véleményem az, hogy szinte bármilyen folyamat befolyásolható. Ha ez töltené ki a 24 órámat - vagyis ez lenne a munkám -, akkor biztosan kitalálnám a magam bűvészmutatványát, ami lemehet egyenes adásban. Olyan lennék, mint egy profin kigurító krupié a ruletten.

Mindamellett nagyon magas a lebukás veszélye. Túl sok feltételnek kellene egy tökéletes lottócsaláshoz teljesülnie. És mint fent is említettem, a matematika is mellettünk áll elég rendesen. Ez az a szerencsejáték, amiben a háznak olyan előnye van - vagyis annyival jobb az esélye a nem-kifizetésre - amivel okafogyottá válik a lottósorsolás manipulálása.

Nyugtasson mindenkit az a tudat, hogy túl sok szájat kellene betömni. A végére szinte semmi nem maradna a főnyereményből.

Az eszmefuttatás lényege, hogy ésszerűtlen lenne manipulálni a sorsolást, de nem zárható ki a manipulálhatóság sem.

Kapcsolódó lottó hírek


Nem volt Joker a 2017. évi 48. játékhéten, joker nyerőszámok
Ötöslottó nyerőszámok 2017 évi 48. hét, nem volt telitalálat
Eurojackpot lottó 2017 évi 48. heti nyerőszámok, nincs telitalálat
Skandináv lottó 2017. évi 48. heti nyerőszámok, nincs telitalálat
Hatoslottó nyerőszámok 2016. évi 30. hét, nem volt telitalálat
Nem volt Joker a 2016. évi 30. játékhéten, joker nyerőszámok
Ötöslottó nyerőszámok 30. hét, nem volt telitalálat
Ötöslottó tipp kombináció a 2016. évi 30. hétre 2 sorozattal
Hatoslottó tipp kombináció a 2016. évi 30. hétre 1 sorozattal
Eurojackpot lottó 30. heti nyerőszámok, egy telitalálat 25 milliárdért!

lottó, lottósorsolás, manipuláció, elmélet, lottó számhúzás