A közösségi lottózásról


2014.02.07
Nyugaton, elsősorban Amerikában a legnagyobb lottónyeremények 60%-át lottózó közösségek viszik el és nem egyéni lottózók. Európában ennek sajnos még nincs kultúrája, pedig van értelme.A közösségi lottózásról

Mivel elég sokat foglalkozunk a szerencsejátékkal (pontosabban a lottózással), így akarva-akaratlanul is sokat beszélgetünk ismerősökkel és ismeretlenekkel a lottózási szokásaikról.

Ami számunkra világos, hogy mindenki örülne egy 50 milliós nyereménynek, viszont egy kétmilliárdos főnyereményen senki sem osztozna. A dologban az a vicces, hogy még ketten sem szívesen állnának össze a kétmilliárdért, pedig 1 és 2 milliárd között már igazán nincs minőségi különbség. Nézzük miért is van ez...

Egyéni lottózás pro és kontraMindenkinek az jut eszébe először, hogy egyénileg játszva a megnyerhető főnyereményen nem kell osztozni. Természetesen így a feladás költségén sem tud osztozni. Ergo amennyiért játszik, az mind az egyén zsebére megy.

Van egy határ ameddig elmehet egyénileg. A rendelkezésre álló pénzmag mondja meg, hogy hány mezőt játszik meg az adott játékhéten a lottón.

A legtöbb esetben fix számokat játszanak az egyéni lottózók, vagy véletlenszerű, esetleg gépi játékot. Ez elenyészően kevés ha azt nézzük, hogy az ötösön 43 milliónál is több kombináció van.

Közösségi lottózás pro és kontraMi ezt a játékmódot preferáljuk és jelenleg 5-en játszunk együtt. Van aki többet, van aki kevesebbet fizet. Van aki tíz mezővel és van aki csak egyel száll be a játékba.

Nyilván hátrány, hogy a nyeremények a befektetés arányában jönnek. Viszont a mostani 2 milliárdos jacpot esetén még a 2,5% is 50 milliót jelent. Ennek pedig a legtöbb megkérdezett örült volna egyéniben. Hát akkor mi a probléma?

A befizetési határt azt szabja meg, hogy hány játékos játszik az adott héten, és mennyit szán rá. Minél többet szán rá a lottó közösség, annál nagyobb kombinációt lehet megjátszani. Nagyob kombinációval pedig nagyobb eséllyel nyerhetünk. És ehhez még matek sem kell.

Az egyénnel szemben a közösségek általában rendelkeznek valamilyen szisztémával. Vagy mindenki hoz saját számokat, vagy valamilyen algoritmus alapján felállítanak valamilyen elméleti kombinációt.

A közösségek általában minden futó akciót figyelembe vesznek a feladáskor, és úgy rendezik a számmezőket, hogy minél több kiegészítő nyereményt behozhassanak a közösség számára.

Az egyénnel szemben a közösségek általában nem magára a főnyereményre, hanem a nyereségességre hajtanak. Az a lényeg, hogy pozitív maradjon vagy pozitívba kerüljön az egyenleg (bankroll). Természetesen hosszú távú cél, hogy be kell húzni egy-egy főnyereményt idővel. Tulajdonképpen az ésszerű játékkal a közösség minimalizálja az odáig befektetendő össz tétet.

Hátrány, hogy meg kell határozni egy megbízható személyt, aki a szelvényeket és a játékbaküldést, illetve a pénzeket kezeli. Ha nincs ilyen hiteles személy a környezetünkben, akkor ne kezdjünk lottózásba, mert különben csak végig aggódunk az esetleges nyereményekért. Nálunk a barátság a garancia. Régóta ismerjük egymást. Így nincs aggodalmaskodás, csak várjuk a nyerőszámokat.

Akkor most egyéni vagy közösségi lottózás?Mi a közösségi lottózás hívei vagyunk. Komoly játékot és esélyt fizetünk hétről-hétre. Tavaly finomítottunk a játékunkon és kezdtük el a közösségi játékot a 43-ik héttől. Szerencsére a 45-ik héten elindultak a kisebb-nagyobb nyeremények is. Persze nincsenek felmutatható főnyereményeink, de azért a Lottó Tippek szekcióban lévő nyerő tippek már közel sem mondhatóak véletlennek.

Kapcsolódó lottó hírek


Nem volt Joker a 2017. évi 48. játékhéten, joker nyerőszámok
Ötöslottó nyerőszámok 2017 évi 48. hét, nem volt telitalálat
Eurojackpot lottó 2017 évi 48. heti nyerőszámok, nincs telitalálat
Skandináv lottó 2017. évi 48. heti nyerőszámok, nincs telitalálat
Hatoslottó nyerőszámok 2016. évi 30. hét, nem volt telitalálat
Nem volt Joker a 2016. évi 30. játékhéten, joker nyerőszámok
Ötöslottó nyerőszámok 30. hét, nem volt telitalálat
Ötöslottó tipp kombináció a 2016. évi 30. hétre 2 sorozattal
Hatoslottó tipp kombináció a 2016. évi 30. hétre 1 sorozattal
Eurojackpot lottó 30. heti nyerőszámok, egy telitalálat 25 milliárdért!

lottó, lottózás, közösségi lottózás, kollektív játék