Lottószelvények és számmezők elosztása


2014.02.05
A lottót a főnyereményért játszuk, de nem árt ha gondolunk a kiegészítő lehetőségekre is. Például a Szerencse Plusz vagy a lottó számhúzó jelölt akciókra.Lottószelvények és számmezők elosztása

Általában két kiegészítő játékra regisztrálhatjuk, vagy regisztrálódik a szelvényünk a játékok feladásakor. Az egyik a Szerencse Plusz akció és a számhúzó jelöltnek való jelentkezés.

Lottózás Szerencse Plusz akcióbanA Szerencse Plusz akcióba nem kell külön regisztrálni, csak a minimum értéket megjátszani. Ilyenkor minden ilyen szelvényünk bekerül a sorsolásokba és a legvégén a különsorsolásba. Általában a megnyerhető összeg 500 ezer és 10 millió közötti. Mennyiért kell játszanunk?

Ötöslottó: egy szelvényen legalább 1350 Ft (6 mező)
Hatoslottó: egy szelvényen legalább 1350 Ft (6 mező)
Joker: egy szelvényen legalább 600 Ft (3 joker)

Szerencse Plusz akciók és nyeremények itt: Szerencse Plusz

Számhúzó jelöltnek való jelentkezésAmikor nincs Szerencse Plusz akció, akár minden héten regisztrálhatjuk magunkat számhúzó jelöltnek. Ehhez minden játékban eltérő a mód. A megnyerhető ősszegek is eltérnek.

Ötöslottó: egy szelvényen legalább 900 Ft (4 mező)
Hatoslottó: legalább 3 érvényes találat
Skandináv lottó: egy szelvényen legalább 1575 Ft (7 mező)

Az kiválasztott számhúzó jelöltek alapnyereménye minden esetben 30 ezer forint. Az ötöslottón a számhúzásra kiválasztott játékos 1 milliót, a skandináv lottón 200 ezret, a hatoslottón (minden számot más húz) a kihúzott szám hatezerszeresét kapja meg ráadásként.

Számhúzó jelöltnek való jelentkezés itt: Jelenkezés számsorsolásra

Lottó számmezők elosztása szelvényenkéntA fentiek lényege az, hogy érdemes kihasználni a plusz akciókat, mert azok további nyereményekhez jutathatnak minket. Attól függetlenül, hogy nyertünk-e a normál játékban avagy sem.

Amikor van Szerencse Plusz akció, akkor tehát annak megfeleltetve játszunk (több mező egy szelvényen), így kevesebb szelvénnyel pályázhatunk számhúzó jelöltnek.

Amikor nincs Szerencse Plusz akció, akkor kevesebb mezővel játszunk szelvényenként, mert alacsonyabb a követelmény. Így több szelvénnyel pályázhatunk jelöltnek.

Szerencse Plusz és számhúzó jelöltség együtt?Igen. Természetesen a két akció nem üti egymást. Mindössze annyival, hogyha alacsony mezőszámmal játszunk, akkor nem érjük el a Szerencse Plusz akció minimális követelményét.

Az ésszerű lottózás olyan, mint a sarki boltban történő bevásárlás. Ott is figyelembe vesszük az akciókat, hogy ezzel nyereséghez jussunk (a másik szemszögből nézve csökkentsük a veszteséget).

Kapcsolódó lottó hírek


Ötöslottó tipp kombináció a 2016. évi 30. hétre 2 sorozattal
Ötöslottó tipp kombináció a 2016. évi 29. hétre 1 sorozattal
Ötöslottó tipp kombináció a 2016. évi 17. hétre 1 sorozattal
Ötöslottó tipp kombináció a 2016. évi 15. hétre 3 sorozattal
Ötöslottó tipp kombináció a 2016. évi 14. hétre két sorozattal
Ötöslottó tipp kombináció a 2016. évi 13. hétre két sorozattal
Ötöslottó tipp kombináció a 2016. évi 12. hétre egy sorozattal
Ötöslottó tipp kombináció a 2016. évi 11. hétre egy sorozattal
Ötöslottó tipp kombináció a 2016. évi 8. hétre egy sorozattal
Ingyen lottó: Hatoslottó tipp a 7. játékhétre egy sorozattal

Ötöslottó


Az Ötöslottó az egyik legrégebbi számsorsjáték, játékszabályai rendkívül egyszerűek: 90 számból 5-öt kell megjelölni. A játékos akkor nyer, ha a kisorsolt 5 szám közül legalább 2-t eltalált egy számmezőben, és akkor ér el telitalálatot, ha az általa megjelölt mind az 5 szám egyezik a kisorsolt nyerőszámokkal.

A nyeremény esélye: 1:43

Nyerési esélyek:
5 találat 1 : 43 949 268
4 találat 1 : 103 410
3 találat 1 : 1 231
2 találat 1 : 44

lottó, ötöslottó, hatoslottó, skandi lottó, akció