Mihez kezdenénk másfél milliárdal?


2013.12.26
Bárki bármit is mond, hogy mennyire nehéz eldönteni egy lottó ötös sorsát, mi tudjuk mihez kezdenénk vele. Másfél milliárd? Nem gond!Mihez kezdenénk másfél milliárdal?

Egyszer már vicceltünk azzal, hogy milyen szuperhőssé válhatnánk egy lottó ötössel. Most azonban komolyan beszélünk...

Ha nem tudod mihez kezd vele, ne nyerd meg!
Azt mondják addig felesleges nyereményekről álmodozni, amíg nem tudod mire és hogyan költenél belőle. Olyan lenne, mint 1 millióval a zsebedben beszabadulni egy bevásárlóközpontba és minden hirtelen megtetsző dolgot megvenni a tőke erejéig.

Ugyanígy van ez a lottó ötössel is. Magyarországon ez most szombaton másfél milliárdot ér kereken. Biztosan meglesz a plusz 50 millió a kerekítéshez.

Először is nem árulnánk el senkinek, hogy mi nyertünk, pedig tőlünk nyugatabbra ez pont fordítva szokás. Ott nem szégyen nyerni, és mások együtt tudnak örülni a lottó főnyertessel. Itthon nem ez a helyzet. Itthon...

Negyedrész befektetés
Természetesen építenénk egy portfóliót az összeg negyedéből. 40% kockázati, 60% biztonsági befektetéssel. Kockázati? Például belenyúlhatnánk kicsit a Pannonflax, Magyar Telekom és egyéb, lassan lecsúszó papírokba. Ott van mindjárt a BTC (Bitcoin) is, amelyre várnánk az alsó támaszt valahol és a plafon kétharmadánál szállnánk ki belőle. Biztonsági befektetés lehetne az ingatlan, illetve az állampapír. Az ingatlanok ára lent van, az állampapírok pedig elég stabilak és hát ott az állami kezesség mögötte. Esetleg a két oldal között a szürke zónában szerepelne IT szektorba (pontosan cégvásárlásba) történő befektetés is.

Negyedrész önbefektetés
Hülyék lennénk kihagyni az önmagunkba való befektetést. Minek a lottó ötös, ha csak más kezébe helyezünk nagy pénzeket? Költeni kell, hogy utánpótlás érkezzen (Fortuna - SICC).

Első lépésben jobb ruhák, egy normálisabb verda, és a gyors koszt vagy kifőzde helyett étterem. Nem kell a luxus, csak a minőség. Kütyüből pedig csak olyasmi kell, ami nem köt egy helyhez. Például giga nagy tévé, házimozi semmikép. Viszont mobilitást elősegítő cuccok kellenek. Egy jobb tablet, okostelefon, egy világon bárhol használható mobilnet előfizetés. Műholdas telefon semmiképp, mert a fenének sem hiányzik, hogy zavarják.

Ugyanis egy pár hónapos körutazáson nyugtatnánk mókuskeréktől edzett idegeinket. Irány Ázsia, Dél-Amerika, Ausztrália. Nem néznénk ki előre, csak úgy spontán. Amelyik úticél megtetszik, oda elmennénk. Ennyi pénzből ezt a luxust már bőven megengedhetnénk magunknak. És persze nem a Sólyom Airways lenne a szolgáltatónk.

Negyedrész önmegvalósítás
Mindenképpen startupot csinálnánk néhány alapötletünkből. Például az online világban terjeszkednénk, fejlesztenénk. Persze még az is lehet, hogy látunk a világ körül valami jó dolgot, amit hazatérve a körütazásról gyártani kezdünk. Nyílván nem jumbo jeteket. De valami praktikus cuccot. A lényeg, hogy kiélhessük magunkat az állandó csődtől való rettegés nélkül. Még akár siker is lehet a tőkeerőnek köszönhetően.

Negyedrész biztonság
A lottó ötös negyedét simán lekötnénk. A kamataiból ha jól számoljuk akkor is havi 1-2 milliót fel tudnánk venni. Amúgy sem rossz, ha valamennyi marad arra az esetre, ha az első háromnegyed részt elkótyavetyéltük.

Jótékonykodás lottónyereményből?
És hol a jótékonykodás? Sehol. Ez az összeg az igazi jótékonykodáshoz édeskevés. Fizetnénk adót, teremtenénk munkahelyet, vásárolnánk szolgáltatásokat. Szerintünk ez épp eléggé jótékony.

Az első év...
Mindezekhez egy év kell. Amennyiben sikerülnek a befektetések, úgy egy év alatt akár duplázhatunk is. Amennyiben nem, még mindig lesz kb 400 milliónk és egy nagyjából 1-2 milliós havi fixünk, amiből szegény emberek között is kijön 1-2 hambi naponta. ;)

Kapcsolódó lottó hírek


Nem volt Joker a 2017. évi 48. játékhéten, joker nyerőszámok
Ötöslottó nyerőszámok 2017 évi 48. hét, nem volt telitalálat
Eurojackpot lottó 2017 évi 48. heti nyerőszámok, nincs telitalálat
Skandináv lottó 2017. évi 48. heti nyerőszámok, nincs telitalálat
Hatoslottó nyerőszámok 2016. évi 30. hét, nem volt telitalálat
Nem volt Joker a 2016. évi 30. játékhéten, joker nyerőszámok
Ötöslottó nyerőszámok 30. hét, nem volt telitalálat
Ötöslottó tipp kombináció a 2016. évi 30. hétre 2 sorozattal
Hatoslottó tipp kombináció a 2016. évi 30. hétre 1 sorozattal
Eurojackpot lottó 30. heti nyerőszámok, egy telitalálat 25 milliárdért!

lottó, főnyeremény, milliárd, Magyarország